Αλέξης Σαββόπουλος

Ο «καθαρός» Άρης και η προσοχή στην επιλογή

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τον «καθαρό» Άρη και την επιλογή συνεργατών που θα πρέπει να κάνει ο Θοδωρής Καρυπίδης για τη νέα ΠΑΕ.

Οι ενδείξεις υπάρχουν και είναι θετικές για την απρόσκοπτη συμμετοχή του Άρη στη Football League και επιβεβαιώθηκαν και στο τελευταίο ραντεβού που είχαν Ψηφίδης και Γρόλλιος με τον Κοντονή ενώ θετικό κλίμα φαίνεται να υπάρχει και από την ΕΠΟ. Όχι ότι ο Άρης ζητάει πλάτες ή κάτι παραπάνω αλλά είναι αυτή η περσινή ταλαιπωρία με τη γνωστή κατάληξη που προκαλεί μια ανησυχία που δεν θα εξαλειφθεί μέχρι να πάρει η υπό σύσταση νέα ΠΑΕ την νομιμοποίηση.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Αυτό που δείχνει να ενδιαφέρει πλέον τον οπαδό του Άρη είναι η ικανότητα του Θόδωρου Καρυπίδη να εγγυηθεί την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ και δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομική του δυνατότητα. Αυτή θα φανεί σύντομα αφού ως τις 24 του μήνα θα πρέπει να καταβάλει 1,2 εκ ευρώ στη νέα εταιρία για να γίνει μεγαλομέτοχος. Αναφέρομαι στην ικανότητά του να… τρέξει το μαγαζί γωνία όπως είναι ο Άρης, να το οργανώσει από την αρχή, να το εξοπλίσει, να το στελεχώσει και να το κάνει να λειτουργεί όπως απαιτεί το σύγχρονο modus vivendi των ΠΑΕ.

Ένας Άρης καθαρός από χρέη στη Football League, εκκινώντας δηλαδή από το μηδέν είναι ελκυστικός σε πολύ κόσμο. Σχετικό αλλά και άσχετο με το αντικείμενο, με αγνές αλλά και πονηρές προθέσεις. Επιτήδειους που πάντα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να διεισδύσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί μυρίστηκαν ευκαιρία άρα και… ψητό. Εδώ είναι και ο μεγάλος κίνδυνος για τον Θόδωρο Καρυπίδη εφόσον σε δέκα μέρες βάλει το ρευστό και γίνει ιδιοκτήτης. Η επιλογή των συνεργατών για την καινούργια ΠΑΕ που δεν μπορεί φυσικά να λειτουργήσει με δυόμιση άτομα όπως γίνεται σήμερα. Στην φάση της αναδιοργάνωσης που θα χρειαστεί ο Άρης, θα προκύψουν νέες υπό κάλυψη θέσεις, σε διάφορα πόστα. Θα χρειαστεί δηλαδή ανθρώπους με γνώση, εξειδίκευση, τιμιότητα και όρεξη να προσφέρουν και να παράξουν έργο.

Ήδη εμφανίστηκαν στο προσκήνιο διάφορα ονόματα. Άλλος για την οργάνωση των ακαδημιών, άλλος για την οργάνωση της ΠΑΕ, άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με τον Άρη, χωρίς φυσικά αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Την επιλογή θα την κάνει ο ίδιος ο Καρυπίδης. Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ότι η αρχή είναι πάντα το ήμισυ του παντός. Τότε μπαίνουν τα γερά θεμέλια στο νέο οικοδόμημα ώστε να μην χρειαστεί σύντομα να αρχίσουν τα… μερεμέτια. Άλλωστε όσα περισσότερα ικανά άτομα επιλέξει, τόσο πιο ήσυχο θα έχει το κεφάλι του και θα μπορεί να αφιερώνεται στις άλλες επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x